Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning

Waarvan akte! Akte waarvan?

Nieuws over huis, hypotheek en andere notariszaken.
Wat kost een notaris gemiddeld ? 
Wednesday, October 14, 2009, 05:00 PM
door Notaris blog van www.notaristarieven.nl
Geen prijsproduct

Een notaris is geen prijsproduct. U moet bepaalde transacties bij de notaris doen om ervoor te zorgen dat u een goed advies krijgt. Notarissen zijn verplicht om u kundige voorlichting te geven, maar de ene notaris zal betere advies geven dan de andere. Vraag in uw omgeving om referenties en vraag naar ervaringen van andere mensen met bepaalde notarissen.


Wat kost een notaris ?

Hieronder treft u indicatiebedragen aan per dienst van de notaris. Deze zijn bepaald door een gemiddelde te nemen van de twee duurste en de twee goedkoopste notarissen in de omgeving Utrecht exclusief bijkomende kosten. Deze bedragen zijn bedoeld als indicatie en de werkelijke kosten kunnen sterk afwijken.
Samenlevingscontract €350
Testament €370
Oprichten B.V. €780
Hypotheekakte bij huis van €250.000 €515
Leveringsakte bij huis van €250.000 €700
Hypotheek en Leveringsakte tegelijk (€250.000) €1090


reactie toevoegen   |   ( 3 / 8392 )

Notarissen willen minimumtarief terug 
Wednesday, October 7, 2009, 02:58 PM
door Notaris blog van www.notaristarieven.nl
Ruim tweederde van de notarissen vindt dat de eigen beroepsorganisatie KNB te weinig doet aan de problemen bij de notarissen.

In een brandbrief vragen ze het bestuur om er volgend weekend bij de jaarvergadering over te praten.
De marktwerking is doorgeschoten, vinden de notarissen. Ze willen dat de KNB zich hard maakt voor minimumtarieven om zo te voorkomen dat notariskantoren elkaar doodconcurreren. Volgens de notarissen is de winst gemiddeld met 70 procent gedaald en komt de service in gevaar.

De briefschrijvers vinden dat de KNB 'een en ander te lang met de mantel der liefde heeft bedekt'.


reactie toevoegen   |   ( 3 / 8229 )

Notariskosten lopen behoorlijk uiteen. 
Tuesday, October 6, 2009, 11:47 AM
door Notaris blog van www.notaristarieven.nl
Gebaseerd op: Consumenten Geldgids (september 2009)

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de notariskosten honderden euro`s kunnen verschillen. Tien jaar geleden zijn de vaste tarieven binnen het notariaat geleidelijk afgeschaft. De tarieven in het vastgoed zijn sindsdien gedaald. Consumenten kunnen daarvan profiteren door de tarieven van notarissen te vergelijken. Daarbij moeten ze wel goed opletten welke service de notarissen leveren.

Nederland telt ruim 800 notariskantoren. De Consumentenbond vroeg per email naar de kosten van een verklaring van erfrecht. Van de benaderde notarissen reageerde 62%. De goedkoopste offerte is 200 euro en de duurste ruim 700 euro. Vooral bij kleine nalatenschappen is het zonde om zo veel geld te spenderen. Minister Bos (Financiën) heeft de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB)verzocht om gemeenschappelijk beleid te ontwikkelen met betrekking tot de overdracht van de bankrekening van een overledene. Niet altijd is de verklaring van erfrecht nodig.

Tevens vroegen de mysteryshoppers van de bond om een offerte voor een hypotheekakte van 424.000 euro en een leveringsakte voor een woning van 400.000 euro. In het goedkoopste geval waren beide aktes verkrijgbaar voor onder de 1.000 euro, en in het duurste geval kostten ze ruim 2.000 euro.

bron: zie bijpassende link

reactie toevoegen   |  bijpassende link   |   ( 3 / 4149 )

Notariskantoren luiden de noodklok ! 
Tuesday, October 6, 2009, 11:40 AM
door Notaris blog van www.notaristarieven.nl
Ruim twee derde van de notariskantoren luidt de noodklok over onhoudbare toestanden in het notariaat. Als gevolg van de marktwerking en de economische crisis zijn de winsten en omzetten van de notarissen gekelderd en is de service aan ciënten in het geding.

De kantoren willen terug naar bepaalde basistarieven om te voorkomen dat de notarissen elkaar op prijs kapot concurreren.

Dit stellen de notarissen in een brandbrief aan de beroepsorganisatie Koninklijke Notariële Broederschap (KNB), die mede is ondertekend door zeven hoogleraren notarieel recht. De notariskantoren stellen dat ,,een en ander te lang met de mantel der liefde is bedekt''.

Door de financiële crisis zijn veel notarissen in moeilijkheden gekomen. In het tweede kwartaal stonden 163 kantoren (20 procent) onder speciale aandacht vanwege hun financiële situatie. Dat betekent dat ze meer informatie moeten geven over hun positie of dat de toezichthouder voor het notariaat onderzoek gaat doen naar deze kantoren. Bij achttien van deze kantoren was sprake van een 'negatieve bewaringspositie', wat betekent dat er minder geld op de rekening staat dan zou moeten. Acht kantoren hebben mogelijk fouten gemaakt met geld van cliënten.

Bron: Telegraaf van zaterdag 3 oktober 2009
reactie toevoegen   |   ( 3 / 4010 )

Jaap.nl nu ook in huurhuizen. 
Tuesday, October 6, 2009, 11:32 AM
door Notaris blog van www.notaristarieven.nl
Hans Voorn, die zich nadrukkelijk positioneert als de voornaamste en enig overblijvende concurrent van Funda, heeft huurhuizen toegevoegd aan Jaap.nl. Bij introductie bestaat het huuraanbod uit meer dan vijftigduizend woningen.

Dat meldt weblog Hyped.nl. Voorn sloot deals met grote verhuurbemiddelaars als Rotsvast Groep, Pararius, Vesteda en Directwonen. Daarnaast kunnen particulieren zelf hun huis te huur aanbieden op Jaap.nl.

Voorn zei dit voorjaar in Twinkle dat Jaap.nl moet uitgroeien tot 'de Hyves van de woningmarkt', dat plaats biedt aan alle huizen van Nederland, vacant of niet. Kort daarvoor fuseerde Jaap.nl, voor een groot deel in handen van DSB Bank, met huizensite Brixter van De Telegraaf. Die site is inmiddels opgegaan in Jaap.nl.

Bron:zie bijpassende link
reactie toevoegen   |  bijpassende link   |   ( 3 / 4360 )


<< <Terug | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | Volgende> >>